2010. december 24., péntek

Somlói galuska




Az eredeti recept 9 tojásból készíti a diós, kakaós, sima piskótát, nálam változó.
Puncslé:
25 dkg cukrot fel kell főzni 4 dl vízzel, 1 dl sütőrummal, vaníliával, reszelt narancshéjával és citromhéjával.
Sárgakrém:
1/2 l tejből és 4 tojásból 4 dkg liszttel sűrű krémet főzők.
A recept ír bele zselatint, de én most nem tettem bele, így is jó lett.
Csokiöntet:
30 dkg cukrot, 3 dkg kakaóport, 2,5 dl vízzel és 0,5-1 dl főzőrummal felfőzni.
Töltelék:
darált dió, mazsola (elhagyható, mert nem szeretem), barackíz
A rétegek a következőképpen jönnek:
piskóta - puncslé - sárgakrém - darált dió - mazsola - és ezt ismétlem attól függően hány piskótalapom van (nálam általában négy) - a tetejére puncslé után barackíz jön és vékonyan kakaópor.
Kiszaggatni, kihűlt csokiöntettel meglocsolni, tejszínhabbal tálalni.
Nagyon finom, teszteltem :)

1 megjegyzés:

Máriaborcsa írta...

Nagyon finom volt........
Vadkonkolynak szenzációs ÓÓÓÓRIÁÁÁSI FANtassssztikkkkusssss :)))

Cilkót elvesztettük.... :/