Katica blogján megtetszett a kefíres kifli. Nekiálltam én is sütni.
Készítettem egy gyors kovászt. Kb. 1 kanál liszt, 1 dkg élesztő, és kb 0-5 dl vízből. Ezt hagytam kb. 3 órát állni. Aztán innen eltértem olvasott recepttől.
65 dkg liszt, kb. 3,5 dl krumpli főzőleve, 3 dkg élesztő, fél pohár joghurt, 3 evőkanál olaj. csipet cukor. Sót nem tettem bele, mert a főzőlében volt. Ezt összeállítottam és dagasztottam - természetesen gép nélkül. Felvett még lisztet-jócskán. Duplájára dagasztottam. Nyolc részre osztottam és kifliket formáztam belőlük. Lekentem vízzel és durva sóval megszórtam a felét. Köszi Cilkó a sót! :) Aztán újra jött a pihentetés. Előmelegített sütőben egy pohárnyi víz társaságában sültek ilyen óriási szépre. Jó ropogós lett! :)
5 megjegyzés:
De gyönyörűek, már harapnék is bele!!!
Fincsi!!!!!
Ez nagyon guszta! Nekem is meg kell sütnöm!
DE szépek, ügyes vagy:)
Hmmm... de finomságos lehet. :P Olyan szépek, tökéletes. :)
Megjegyzés küldése