2013. május 19., vasárnap

Kenyér



Most sültek ki a kenyérkék. Tegnap kevertem hozzá gyors kovászt, ami végül kb. 20 órásra sikeredett. 
Aztán Vikitől  a már  hozott  receptet sütöttem újra. A régi kenyérkék : ITT
A tegnapi gyors kovász 2 kanál liszt, 1 dkg élesztő, és kb. 1 dl vízből készült. Ma tettem hozzá 1 kg lisztet, 1 joghurtot, 4 kanál olajat, 3 dkg élesztőt, 4 dl vizet, csipet cukrot, 1,5 evőkanál sót. Jól megdolgoztam, hagytam kelni. Újra gyúrtam, formáztam, zacsiba tettem, pihentettem, bevágtam, vízzel spricceltem, a zacsi száját elkötöttem, kisütöttem. Most megérdemelten pihen.


A kakaós csigákat tegnap követtem el :)

11 megjegyzés:

Viki írta...

Farci ! Örülök és gratulálok. Fantasztikusan néznek ki. Ügyes vagy :) Köszönöm, hogy a receptemet használtad.

Kati írta...

Te a konyhában is nagyon ügyes vagy:)

Máriaborcsa írta...

Fincsi volt!!!!!!

Jutka írta...

Azok a kenyerek....!
Csigák is tetszenek:)

Unknown írta...

Huh, gyönyörűeket sütsz! Ránézésre biztos vagyok benne, hogy nagyon finomak is:)

Blogkonyha írta...

Tyű, de szépek lettek! Ezek aztán kenyerek a javából!!!

HajniZoli írta...

Szépek!

Gabriella írta...

Nagyon guszta és szép - a kenyerek is és a csiguk is. :)

Alma írta...

Nagyon gusztusos kenyérkék.. de milyen zacsiba dugtad be?

Farci írta...

Sütőzacskò - hússütéshez is használatos.
Köszönöm :-)

Farci írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.