2013. április 27., szombat

Duna hullám és spenót


Duna hullám -  a SZÜLINAPOSNAK!

Recept: 30 dkg cukrot, 25 dkg rámát és 6 tojást nagyon alaposan kikeverni. Hozzáadni 40 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 vaníliás cukrot, kb. fél dl tejet. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítani a felét, majd a másik felét, amibe 2 kanál kakaót  és 2 kanál tejet kell tenni. Kimagozott meggy kerül a  tetejére. Aranybarnára kell sütni, majd hűlni hagyni. 
Felfőzni  6 dl tejet 2 csomag vaníliás pudinggal, a tűzről levéve keverni bele 10 dkg cukrot. Amikor kihűl habosra keverni  25 dkg vajjal. (Lehetett volna a tejet 3 tojássárgájával és 4 púpos evőkanál liszttel is felfőzni, majd ebbe keverni a vajat, cukrot, van.cukrot.)
A tetejére olvasztott csokit simítani, majd villával hullámos mintát rajzolni rá. 
Hamar elfogyott :)


Anyukám, Babó készítette spenótos-rizses-husis mandzsa :) Még forrón...


Magnólia - a hét elején 

5 megjegyzés:

Zsimama írta...

Duna hullám, hmmm...))) de nagyon finom!! Én is szoktam csinálni, szereti az egész család. Van amikor leegyszerűsítem, nem teszek rá pudingot és csokit. Amikor megsült, még a tepsiben megszóróm vaníliás cukorral. Így is nagyon finom.
További szép estét.

Jutka írta...

Kolléganőm specialitása ez a süti :)
Magnólia, nagyon tetszik!

Blogkonyha írta...

Hű, azt a spenótos izét megkóstolnám. Az valami Indiai étel? Jól néz ki!

trollanyu írta...

Mindent a szülinaposnak:) Nagyon finom lehet a süti, de a spenót a kedvencem, mi az a mandzsa? Milyen apró még a magnólia és mennyi virág van rajta.

Farci írta...

Köszönöm, anyukám-Bábó nevében is.
Zsimama egyszerűen szoktam én is készíteni, de ahhoz a méteres kalács tésztáját keverem ki!
Krisztina, Trollanyu! Nem indiai. Minden húsos főzelék félét ezzel a szóval mondanak macedónul, de nem a Macedóniaiak.
Anyukámék Görögországból jöttek még az ötvenes években Magyarországra.
"Mandzsa szo szpanak" - spenótos főzelék.
Az olaszok mangia (eszik) szavához hasonlóan :)