2013. április 20., szombat

Gyökérkenyér


Tegnap esti döntés volt ...
Rákerestem és Szemirámisz függőkertjénél találtam hozzá nekem tetsző receptet, amit icipicit alakítottam. Köszönöm :)
Hozzávalók: kb. 80 dkg finomliszt, kb. 20 dkg graham liszt, 4-5 evőkanál rétesliszt, 8 dl langyos víz, 3,5 dkg  friss élesztő, pici cukor, 3 kávéskanál só, 1 evőkanál étolaj.
Összekevertem, de nem dagasztottam. Ma reggel négy részre osztottam alaposan  lisztezett felületen, egyenként feltekertem és csavartam rajtuk háromszor-négyszer. Kettőre szezámmagot szórtam. Előmelegített forró, gőzős sütőben sütöttem.

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon jó lett! Gondolom ropogott és fincsi volt... :o)

Farci írta...

:)