A tésztához 30 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg cukor, 1 evőkanál tejföl, 1/2 csomag sütőpor, reszelt citromhéj, csipet só.
A töltelékhez 8-10 evőkanál lekvár, 4 tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió.
A sütőporral, kevés sóval elvegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt, és a reszelt citromhéjat.
A tészta háromnegyed részét közepes nagyságú tepsibe simítjuk és megkenjük a lekvárral.
A négy tojássárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét és végül a darált diót. Ezt a tésztára kell simítani. A félretett tésztából rácsot teszünk a tetejére. Közepes tűznél, óvatosan kell sütni.
(Poós Lászlóné: Sütemények
Vianco Stúdió, 1986)
3 megjegyzés:
Sokszor hallottam erről a pitéről, nagymamám receptes fózetéből van is egy receptem, de még sosem próbáltam ki. Nagyon guszta lett a tied:)
Még nem hallottam erről a sütiről, de nagyon jól hangzik és elég gyors:)
Érdemes kipróbálni, rá fogtok szokni! :)
Kati, kíváncsian várom a nagyid receptjét!
Trollanyu, és milyen finom, pedig a dió nem tartozik a kedvenceim közé!
Megjegyzés küldése