Tegnap este eldöntöttem, hogy ma kenyeret sütök. Összeraktam a nyanyának valót:
50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 dkg élesztő, 1 kanál olaj, kevés só.
(3 kenyérre való adag) .
Egész éjjel hagytam dolgozni :)
Reggel Limara receptje szerint ezt-azt hozzárakva, ezt-azt elhagyva elkészítettem a tésztát.
3 dl víz , 2 csapott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, kb. 25 dkg nyanya (nem mértem), 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 30 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő.
Kézzel dagasztottam, pihentettem, átgyúrtam, pihentettem, veknit formáztam, pihentettem, bevagdostam ( túl jól sikerült), jénai tálban kisütöttem.
Igaz nem lett szépséges, sőt inkább ronda, de igazán finom, és ropogós kenyér lett belőle.
2 megjegyzés:
Gyönyörű kenyér!
Köszönöm :)
Megjegyzés küldése