2011. július 3., vasárnap

Aranygaluska




Hozzávalók:10 dkg ráma, 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 dl tej,5 dkg cukor, csipetnyi só, 10 dkg darált dióKészítése:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha rámát, a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk meleg helyen duplájára kelni. Szaggassuk ki - én most két kiskanállal tettem :). 5 dkg olvasztott rámával kenjük be a kiszaggatott darabokat és tegyük egy tepsibe, egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.Vaníliás öntet jöhet a tetejére.


Folyamatban van a szaruhártyám építése, így átmenetileg nem tudok gyöngyözni - írni, olvasni se nagyon. Remélem, hamarosan menni fog :)

3 megjegyzés:

Vera írta...

Kedves Farci! Szemedre vigyázz! Jobbulást!!! A gyöngyfüzés és a többi megvár... Az én szememmel is van gond, ilyenkor minden marad!Szép hetet!

Vera írta...

Igen és most jutott eszembe, milyen régen csináltam arany galuskát.... bocs hogy elöbb nem írtam...

Farci írta...

Vera! Köszi :)