Hozzávalók:10 dkg ráma, 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 dl tej,5 dkg cukor, csipetnyi só, 10 dkg darált dióKészítése:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha rámát, a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk meleg helyen duplájára kelni. Szaggassuk ki - én most két kiskanállal tettem :). 5 dkg olvasztott rámával kenjük be a kiszaggatott darabokat és tegyük egy tepsibe, egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.Vaníliás öntet jöhet a tetejére.
Folyamatban van a szaruhártyám építése, így átmenetileg nem tudok gyöngyözni - írni, olvasni se nagyon. Remélem, hamarosan menni fog :)
3 megjegyzés:
Kedves Farci! Szemedre vigyázz! Jobbulást!!! A gyöngyfüzés és a többi megvár... Az én szememmel is van gond, ilyenkor minden marad!Szép hetet!
Igen és most jutott eszembe, milyen régen csináltam arany galuskát.... bocs hogy elöbb nem írtam...
Vera! Köszi :)
Megjegyzés küldése