2011. március 3., csütörtök

Puncs szelet


A múlt héten olvastam valamelyik főzőcskés újságban
(Talán a Vidék íze-ben?)
Tészta:
50 dkg lisz, 15 dkg zsír vagy 20 dkg vaj (nálam zsír), 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor,
15 dkg porcukor, 2-3 evőkanál tejföl, 1 citrom héja
Ebből 3 lapot sütünk, kettő vékonyabbat és egy vastagabbat.
Töltelék:
2 dl tej (nekem nem kellett bele ennyi), 1 cs. vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó,
3 evőkanál kávé, 3 evőkanál baracklekvár, 1/2 dl rum vagy rumaroma,
2-3 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj, a vastagabb tészta elmorzsolva ( a tejjel leforrázva), 7-8 db babapiskóta össeszetörve(ezt én adtam hozzá plusszban).
Máz:
30 dkg porcukor, 1 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 citrom leve, meggylé vagy piros ételfestékből pár csepp, esetleg víz.
A recept szerint 25-35 cm-re kellett nyújtani a tésztát. Szerintem nagyon vékony lett így a süti. Legközelebb kisebb lapokat fogok készíteni :)


Ma még készült pizza is :)

5 megjegyzés:

Boczi írta...

hamm!

:)

Kisnyul / Andi írta...

Köszi az ötletet, én is megcsináltam a magam módján. :)

http://kisnyuldolgai.blogspot.com/2011/03/64.html

Farci írta...

Boczee köszi!
Kisnyul!
Nagyon guszta lett nálad is puncs szelet!
A babapiskótás ötlet Limarától származik :) !

Klau írta...

naggyon jól néz kii :D(Y)

Farci írta...

Köszi Klau! :)