2013. február 9., szombat

 Nem vesztem ám el, csak...



A dióból mi készülhet Dedónak?
Diókrémes diós süti :)
A diós piskóta úgy készült, hogy :
6 tojássárgáját 12 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel habosra kavartam. Tettem hozzá 12 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport, 10 dkg darált diót. Lehetőleg egyfelé keverve, mert összeesik a tészta (ezt írta a recept). A tojásfehérjék felvert habját óvatosan kevertem bele.  Kizsírozott, lisztezett tepsiben sütöttem ki.
A diókrém receptje: Itt



 SPORT szelet is készült (még a múlt héten), nálam nagy kedvenc lett!
A receptet Gabriellánál találtam, köszi :)








4 megjegyzés:

Gabriella írta...

Hú, de szép lett a sport szeleted! Örülök, hogy ízlett, köszönöm szépen a linket, és hogy megírtad nekem is. :)
Egyébként a diókrémes sütid is nagyon guszta. Én most hétvégén kivételesen nem sütöttem semmit, úgyhogy most irigykedve, és nagyokat nyelve nézem a Te finomságaidat. :)
Szép vasárnapot!

Blogkonyha írta...

két finom süti, nem is tudnám, hogy melyikkel kezdeném... Talán a dióssal... :o)

Kati írta...

Egyik fincsibb, mint a másik:) Örvendek, hogy hallok rólad:)

Farci írta...

Köszönöm! :)