Boldog szülinapot Dedó, NL! :))
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 10 dkg zsír, 5 egész tojás, 2 dl forró víz, csipet só
Egy fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll. A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra távol egymástól dió nagyságú halmokat rakunk, pihentetjük a tésztát. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik.
(Horváth Ilona: Szakácskönyv )
Bevallom, elfelejtettem pihentetni :)
A szakácskönyv golyókat ír, én két kanál segítségével raktam a halmokat.
5 megjegyzés:
Nagyon guszta! Én akkor szeretem igazán, mikor egy kicsit a tészta magába szívja a nedvességet...Hm, de fincsi lehet!
Valami gyönyörűség!!! Ha valaha egyszer még ilyet ehetek, meghívhatsz egyre. :o)) (Gyakorlatilag 0 az esély, nyugi.)
Kriszta! Köszönöm :)
Akkor ma már jöhetnél Etával együtt! :)
Eta! Bármikor, szívesen - komolyan! :)
Nagyon finom......nyam-nyam
Hát ezek valami gyönyörűek, ha lettek pihentetve, ha nem :) Ha csak fele olyan finomak, mint amilyen jó rájuk nézni, akkor teljes siker :))
Megjegyzés küldése