2011. január 8., szombat

Méteres kalács

Méteres kalács tésztája:
25 dkg cukrot (kb. 10 csapott evőkanál) habosra keverünk 5 egész tojással, hozzáadunk 25 dkg lisztet (kb. 13 evők.), egy sütőport, egy vanílllincukrot,
1 dl étolajat, 1 dl meleg vizet.
Kikeverjük, a fele tésztába tehetünk 2-3 evőkanál kakaót.
2 db őzgerincformában kisütjük.

Krém:
Felfőzünk 2,5 dl tejet egy csomag puncs ízű pudingporral és 25 dkg cukorral.
Ha kihűlt 10 dkg vajjal jól kikeverjük. Ízesíthetjük rumaromával.


A kisült tésztát felszeleteljük és felváltva töltjük bele a krémet.
1 sárga - krém - 1 kakaós - krém- stb.amíg tart.
Csokoládémázzal bevonjuk, és ferdén szeleteljük miután megdermedt a máz.


Üdv Patricia! :)

Nincsenek megjegyzések: