2014. március 23., vasárnap

Hájas



A recept Mirka nénitől van, köszönöm!
Nem szeretem készíteni, mert nem szeretem a hájat, a diót ...
De közkívánatra ..., hagytam magam :)

A tésztája: 30 dkg darált háj, 50 dkg liszt, csipet só, 5 tojássárgája, 1 tejföl.
A töltelék: 5 tojásfehérje kemény habja, 30 dkg dió, 25 dkg cukor.
A tésztából 4 cipót kell készíteni. Egyenként a lehető legvékonyabbra, kerek formára nyújtani, 8 egyenlő részre vágni. Mindegyikbe egy-egy kanál tölteléket tenni, feltekerni. Ebből az adagból 36 db készült. Előmelegített sütőben aranybarnára sütni, porcukorban meghempergetni !

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Még sosem készítettem hájas tésztát, pedig szeretem. Sőt, van is a mélyhűtőben egy adag háj. Ideje lenne átesnem a tűzkeresztségen? :)