2013. május 12., vasárnap

Sós ropogós kifli



Katica blogján megtetszett a kefíres kifli. Nekiálltam én is sütni.
Készítettem egy gyors kovászt. Kb. 1 kanál liszt, 1 dkg élesztő, és kb 0-5 dl vízből. Ezt hagytam kb. 3 órát állni. Aztán innen eltértem olvasott recepttől. 
65 dkg liszt, kb. 3,5 dl krumpli főzőleve, 3 dkg élesztő, fél pohár joghurt, 3 evőkanál olaj. csipet cukor. Sót nem tettem bele, mert a főzőlében volt. Ezt összeállítottam és dagasztottam - természetesen gép nélkül. Felvett még lisztet-jócskán. Duplájára dagasztottam. Nyolc részre osztottam és kifliket formáztam belőlük. Lekentem vízzel és durva sóval megszórtam a felét. Köszi Cilkó a sót! :)  Aztán újra jött a pihentetés. Előmelegített sütőben egy pohárnyi víz társaságában sültek ilyen óriási szépre.  Jó ropogós lett! :) 


5 megjegyzés:

Berjo írta...

De gyönyörűek, már harapnék is bele!!!

Máriaborcsa írta...

Fincsi!!!!!

Blogkonyha írta...

Ez nagyon guszta! Nekem is meg kell sütnöm!

Kati írta...

DE szépek, ügyes vagy:)

Gabriella írta...

Hmmm... de finomságos lehet. :P Olyan szépek, tökéletes. :)